fbpx

Gyopárosi programok

Dottó kisvonat

 Dottó kisvonat GyopárosfürdőAz Orosháza belvárosa és Gyopárosfürdő közötti mintegy 4 km-es távolságot a menetrend szerinti buszjáratok mellett Dotto-vonattal is megteheti. A jegyár egy főre 350 Ft, orosházi lakcímkártya felmutatásával 250 Ft. A kisvonat menetideje 30 perc.

Az állomások:

Orosháza főtér – Gyopárosfürdő
Orosháza főtér (indulás) – Táncsics utca (5 perc) – Árpád kert (10 perc) – Rákóczi út (15 perc) – Alföld Gyöngye Hotel (20 perc) – Hotel Corvus Aqua és Napsugár Hotel (25 perc) – Gyopárosfürdő Fürdő főbejárat (30 perc)

Gyopárosfürdő – Orosháza főtér
Gyopárosfürdő Fürdő főbejárat (indulás) – Alföld Gyöngye Hotel (5 perc) – Előd utca (25 perc) – Orosháza főtér (30 perc

 

Horgászat Orosházán

horgaszatBékés megye, ezen belül Orosháza valóságos paradicsoma a horgászsport kedvelőinek.

Békés megyében nem csupán a Körösök, hanem kitűnő horgásztavak is várják a pecásokat a nyári hónapokban.

Orosházán a következő horgásztavakat ajánljuk:

A. Gyopárosi Déli-tó: Itt szombat és ünnepnapok kivételével horgászni csak napkeltétől napnyugtáig lehet.

B. Béke tó / Homokbánya tó : Horgászok a Homokbánya tavonA tó az Orosháza és környékéről érkező horgászok kedvelt helye, de gyakran találkozhatunk messzebbről érkező horgászokkal is. A helyi Kinizsi Horgász Egyesület gondozza a tavat és környékét, a tó partján található rendezvény-és halőrháza, ahol a helyi horgászrendről, halőrök telefonszámairól és a tóval kapcsolatos fontosabb információkról olvashatunk. Jellemző halfajok: ponty, csuka, süllő, balin, harcsa, amur, keszegfélék, sügér, stb (Orosháza, Szentesi út).

C. Téglagyári tavak: Három különböző lehetőség várja a horgászat szerelmeseit: napijegy a helyszínen a büfében váltható. Nagyhalas víz, harcsás és sporthorgászási lehetőség van. A büfében hűtött italok és horgászfelszerelés is kapható.Gyerekeknek játszótér és bográcsos főzési lehetőség is van (Orosháza, Gyopárosi ugarok 6).

D. Új homokbánya: Kiemelten úgynevezett bojlis horgászok részére, kapitális halak fogása! Hétvégi sátorozási lehetőség. Kiépített horgászhelyek. Érdemes megnézni a hely működtetőinek 5 perces videóját is (Orosháza, Szentesi út).

 

Csónakázás a tavon

horgaszat

Ha szeretünk a szabadban lenni, s nincs ellenünkre egy kis testmozgás, sport, érdemes vízre szállni. Nyáron aligha van jobb családi program egy tóparton, mint csónakkal felfedezőútra indulni.

A csónakázás persze nem csupán a kisgyerekes családok körében népszerű. Igazi romantikus program, mely lehetőséget biztosít fiataloknak és kevésbé fiataloknak arra, hogy a természet lágy ölén, a selymesen csillogó víztükör felett még inkább közel kerüljenek egymáshoz, s kellemes élményekkel gazdagodva, a külvilágot néhány percre vagy órára kizárva csak egymásra figyeljenek, miközben csónakjuk andalító ringása testre és lélekre egyaránt pihentető hatással van.

 

 

Orosházi séta a városközpontban

Orosháza séta

Egy várost megismerni csak úgy lehet, ha teszünk egy sétát annak központjában.

Kiindulópontnak ajánljuk a 2013-ban megújult, fákkal, padokkal és szökőkutakkal gazdagon díszített Főteret, amelynek hangulatos kávézójában ihatunk egy forró kávét vagy éppen egy hűsítő italt a kültéri asztalok mellett.

Innen csak néhány lépés a Főutca, azaz a Kossuth Lajos utca, mely a város kellemes hangulatos sétálóutcája. Nem messze innen található a hagyományos kisvárosi piac és vásárcsarnok, ahol őstermelők árusítják garantáltan megbízható termékeiket.

Érdemes még átballagni a Rákóczi útra, illetve Thék Endre utcára, itt található a városi képtár remek állandó és időszaki kiállításaival. Megtekinthető a város egyetlen műemlék épülete, az evangélikus templom.

A városközpontban minden rendelkezésre áll az esetleges ügyes-bajos dolgok elintézéséhez: bevásárlás, shopping, bankok, biztosítók, fodrász, kozmetikus.

Nyári üzem GyopárosfürdőParkfürdő nyitás várhatóan 2024 májusában. A tervek szerint pünkösdre már megnyit a fürdő. A kültéri termálmedence egész évben nyitva tart.

OROSHÁZA Időjárása
Newsletter
I agree with the Nutzungsbedingungen

PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-4.1.4-19-2021-03822

Komplex energetikai fejlesztés a Napsugár Hotel Kft-nél

Projekt bemutatása. >>>


Társoldalunk a Thermal Hotel Gara

Thermal Hotel Gara FüzesgyarmatHOTEL INFORMATION

Check-in ab 14:00 Uhr

Check-out bis 10:00 Uhr

Frühstück von 07:00 bis 10:00 Uhr

Mittagsbuffet von 12:00 bis 15:00 Uhr

Abendessen mit Halbpension von 18:00 bis 21:00 Uhr

WiFi im gesamten Hotel.

Kostenlose geschlossene Parkplätze.